Kasvisruoka: Maku ja sijoittelu ratkaisevat
Lukuaika: 4 min.Maistuvaan kasvisruokaan ja sen saatavuuteen panostaminen voivat auttaa kehittämään ruokapalveluita ilmaston kannalta fiksumpaan suuntaan.
Ruokapolitiikka etsii linjaansa – kestävän syömisen ohjeistus puuttuu
Lukuaika: 6 min.Suomalaisen ruokapolitiikan kaksi kärkeä – tuottavuuden lisääminen ja kestävyys – ovat hankalasti yhteen sovitettavissa. Vastuu kestävästä syömisestä sälytetään kuluttajan harteille, tarjoamatta kuitenkaan selkeitä suosituksia valintojen tueksi, arvioivat Minna Santaoja ja Mikko Jauho.
Mitä kyselytutkimukset paljastavat kasvisruokavalioiden suosiosta Suomessa?
Lukuaika: 11 min.Katsauksessa tarkastellaan, kuinka kasvisruokavalioiden suosio on muuttunut Suomessa vuosina 1997-2018. Kyselytutkimusten perusteella kasvissyöjien määrä laski 2000-luvun alussa, mutta lähti jälleen nousuun vuoden 2014 jälkeen.