Paikallista ruokaa paikkaan sitoutuneille
Lukuaika: 10 min.Miten paikallinen ruoka määritellään ja ketkä sitä ostavat? Mikä merkitys on paikallisella ruoantuotannolla?
Ruokajärjestelmää ohjaavien vallitsevien ajattelutapojen ravistelu auttaa näkemään toisin
Lukuaika: 4 min.Kestävyyshaasteiden ratkaisemiseksi meidän on pysähdyttävä ja tunnistettava ruokajärjestelmää ohjaavat vallitsevat ajattelutavat. Paradigmojen tunnistaminen on ensimmäinen askel vaihtoehtoisten visioiden etsimiseksi.
Vesijalanjäljillä – piiloveden kulutus voi pahentaa vesistressiä
Lukuaika: 4 min.Vaikka kiinnittäisi kotona huomiota vedenkulutukseensa ja pyrkisi toimimaan säästeliäästi, voi kulutusvalinnoillaan olla pahentamassa vesistressiä jossakin maapallon toisella laidalla, kirjoittaa ympäristöoikeuden opiskelija Pihla Oivanen.
Ihmiset eivät tunne ruoan ympäristövaikutuksia
Lukuaika: 6 min.Kuluttajan näkemykset oman ruokavalionsa ympäristövaikutuksista ovat usein virheellisiä – vaikka tutkimukset osoittavat, että lihansyönnin lopettaminen on tehokkain keino vähentää yksilön kasvihuonekaasupäästöjä, siihen ei aina tartuta. Mikä siis avuksi?
Kulutustottumusten kyseenalaistaminen tie yksilötason muutoksiin – kestävän kehityksen posterinäyttely
Lukuaika: 4 min.Teksti on toteutettu yhteistyössä Tampereen yliopiston kestävän kehityksen johdantojakson kanssa. Kurssin lopputöinä laaditut posterit visualisoivat kestävään kehitykseen liittyviä ideoita ja ajatuksia kiertotaloudesta ja särkikaloista.
”Nyt innostutaan nyhtökaurasta”
Lukuaika: 4 min.Kaikkein ympäristöystävällisimmän kulutusvalinnan tekeminen ei ole kuluttajille yksiselitteistä ja helppoa, vaikka se sellaisena kauppojen asiakaslehdissä voidaankin esittää.
Särki – roskakalasta ympäristöilmiöksi
Lukuaika: 5 min.Särjestä on tullut ilmiö julkisessa keskustelussa ja uusvanha trendi suomalaisella lautasella – yhteiskuntatieteiden opiskelija Niko Nesterinen kertoo, miksi.
Kasvisruoka: Maku ja sijoittelu ratkaisevat
Lukuaika: 4 min.Maistuvaan kasvisruokaan ja sen saatavuuteen panostaminen voivat auttaa kehittämään ruokapalveluita ilmaston kannalta fiksumpaan suuntaan.
What do surveys reveal about the popularity of vegetarian diets in Finland?
Lukuaika: 13 min.This review looks at how the popularity of vegetarian diets in Finland has changed between 1997 and 2018. According to surveys, the number of vegetarians decreased in the early 2000s, but started to grow again after 2014.
Finlands Natur -yhteistyöartikkelit
Lukuaika: 2 min.Versuksessa julkaistiin vuonna 2019 yhteensä neljä käännösartikkelia Finlands Natur -lehdestä. Artikkeleissa tarkastellaan ajankohtaista yhteiskuntatieteellistä ympäristötutkimusta.