Ruokajärjestelmää ohjaavien vallitsevien ajattelutapojen ravistelu auttaa näkemään toisin
Lukuaika: 4 min.Kestävyyshaasteiden ratkaisemiseksi meidän on pysähdyttävä ja tunnistettava ruokajärjestelmää ohjaavat vallitsevat ajattelutavat. Paradigmojen tunnistaminen on ensimmäinen askel vaihtoehtoisten visioiden etsimiseksi.
Ruoantuotanto, paikallisuus ja turva – RISTEYKSESSÄ
Lukuaika: 2 min.Millainen merkitys lähiruoalla oli 15 vuotta sitten, onko sen merkitys muuttunut? Onko Ukrainan sota vaikuttanut lähiruoan merkitykseen? Miten paikallinen ruoka määritellään ja miten paljon paikallinen ruoka voi olla riippuvaista ei-paikallisista, jopa globaaleista tuotantopanoksista? Onko sillä merkitystä, miten paikallista ruoantuotanto todellisuudessa on?
Paikallisessa Risteyksessä
Lukuaika: 4 min.Risteyksessä-sarjan teemana on tänä vuonna paikallisuus. Seitsemän tutkijaa kirjoittavat mm. luonnonvarojen hyödyntämisestä, ruoantuotannosta ja -kulutuksesta, ilmastotoimijuudesta, kokemustiedosta ja matkailusta.
Versus-podcast: Mistä ruoka pöytään ja energia piuhaan? Politiikkadialogi 2020
Lukuaika: < 1 min.Kevään 2020 YHYS Politiikkadialogissa haettiin tapoja tuottaa ruokaa ja energiaa kestävästi pitkälle tulevaisuuteen niin, että samalla varaudumme paremmin aikamme uhkiin: pandemioihin, ilmastonmuutokseen ja turvallisuusuhkiin.
Miten maailman nälkä voitetaan?
Lukuaika: 8 min.Pelkän ruoantuotannon tai ruoan jakautumisen korostamisen sijaan maailman nälän voittamiseksi on kysyttävä uudenlaisia kysymyksiä.
Millaisia ratkaisuja osuuskuntatoiminta voi tuoda ruokajärjestelmän ongelmiin?
Lukuaika: 2 min.Galina Kallio, Sami Keto ja Jukka Lassila keskustelevat Versus-podcastissa siitä, miten ruokaosuuskunnat toimivat ja millaisia ratkaisuja ne tarjoavat yhteiskunnan ja maailman ruokajärjestelmien ongelmiin.