Avainsana: ruokakulttuuri

Lähiruoka tuotetaan paikallisesti, kuten tämän kuvan maaseutumaisemassa näkyvillä viljapelloilla.
Audio

Ruoantuotanto, paikallisuus ja turva – RISTEYKSESSÄ

Lukuaika: 2 min. Millainen merkitys lähiruoalla oli 15 vuotta sitten, onko sen merkitys muuttunut? Onko Ukrainan sota vaikuttanut lähiruoan merkitykseen? Miten paikallinen ruoka määritellään ja miten paljon paikallinen ruoka voi olla riippuvaista ei-paikallisista, jopa globaaleista tuotantopanoksista? Onko sillä merkitystä, miten paikallista ruoantuotanto todellisuudessa on?

Repaleisia kylttejä, yhdessä kyltissä on näkyvästi teksti "go vegan".
Tiededebatti

Sipsikaljavegaanien ruokavallankumous

Lukuaika: 10 min. Kiinnostus kasvisruokavalioita kohtaan on kasvanut 2010-luvulta lähtien. Ilmiö on luonut uusia kasvisruokavalioita ajavia yhteisöjä. Minna Santoja ja Piia Jallinoja pohtivat tiededebatti-artikkelissaan Sipsikaljavegaanit Facebook-ryhmän merkitystä vegaaniselle ruokakulttuurille sekä poliittiselle kuluttajuudelle.