Perun Andien kansat tuntevat vuorten sääoikut – siksi ilmastoratkaisuissa tulisi kuunnella juuri heitä
Lukuaika: 4 min.Etelä-Amerikan Andeilla ilmastonmuutokset hankaloittavat maanviljelyelinkeinoa, mutta voivat merkitä myös kipeää kulttuurista menetystä. Läheinen suhde ympäröivään luontoon tekee paikallisista oman elinympäristönsä parhaita ilmastoasiantuntijoita.
Vesijalanjäljillä – piiloveden kulutus voi pahentaa vesistressiä
Lukuaika: 4 min.Vaikka kiinnittäisi kotona huomiota vedenkulutukseensa ja pyrkisi toimimaan säästeliäästi, voi kulutusvalinnoillaan olla pahentamassa vesistressiä jossakin maapallon toisella laidalla, kirjoittaa ympäristöoikeuden opiskelija Pihla Oivanen.
Molekyylibiologiset menetelmät tarjoavat uusia mahdollisuuksia vesistöjen tilan seurantaan
Lukuaika: 4 min.Yhä suurempi osa maailman virtaavien vesien ekologisesta tilasta on uhan alla. Molekyylibiologisilla menetelmillä voidaan saadaa uutta arvokasta tietoa vesiekosysteemien lajien tilasta, kirjoittaa Tiina Laamanen.
Vesisuhde – ymmärryksemme vedestä luonnonvarana
Lukuaika: 2 min.Versus -podcastin aiheena on vedenkäyttö ja vesi luonnonvarana. Maantieteen opiskelijat Veera Niemi ja Katri Ollila keskustelevat vesivaroja koskevasta ajattelutavasta – vesisuhteesta ja siitä, miten se muodostuu. He pohtivat muun muassa sitä, miksi meidän tulisi olla tietoisia omasta vesisuhteestamme ja sen arkisista ilmentymistä luontosuhteen rinnalla.
Maailman vesipäivä haastaa pohtimaan veden merkitysten kirjoa
Lukuaika: 2 min.Vuonna 1992 YK julisti maaliskuun 22. päivän Maailman vesipäiväksi. Tämän vuoden vesipäivän teema on veden arvo ja sen moninaiset merkitykset. Miksi erilaisten veden merkitysten huomiointi on avainasemassa vesivarojen kestävälle käytölle?